Intretinerea glafurilor de marmura

curatare marmraGlafurile din piatra naturala sunt foarte elegante si ofera un stil aparte oricarei cladiri. Cu o intretinere corespunzatoare un glaf din piatra naturala poate oferi frumusete unei cladiri foarte multi ani.

Desi pietrele precum calcarul, marmura si granitul sunt foarte rezistente, acestea pot fi predispuse la pete si abraziune. Pentru a prelungi viata glafurilor din piatra naturala va trebui sa le intretii periodic.

Daca nu sunt curatate periodic, cu timpul, chiar si particulele de praf pot zgaria suprafata glafului. Va trebui sa stergeti glafurile cu o laveta si cu apa calda. Pentru ca marmura este sensibila la acizi, este recomandat sa folositi o solutie cu pH neutru pentru a inlatura petele mai greu de indepartat.

Majoritatea pietrelor naturale sunt poaroase, unele mai mult decat altele. Granitul rezista la pete mai mult decat calcarul sau marmura. Desi pietrele naturale au fost folosite secole intregi fara sa beneficieze de solutii de sigilare, in prezent puteti utiliza acest tip de solutii pentru ca glaful sa iti pastreze stalucirea si pentru a fi mai reistent la pete.

Solutiile de sigilare patrund in suprafata pietrei. Astfel de solutii sunt disponibile fie cu un solvent fie cu apa. Solutiile cu apa sunt mai folosite deoarece se pot utiliza mai des insa solutiile de curatare speciale dureaza mai mult insa este recomandat sa se aplice de persoane calificate pentru rezultate bune.

Cele mai bune modalitati de intretinere a marmurei va pot fi furnizate in magazinele de specialitate, de asemenea din aceste magazine puteti achizitiona si solutiile de curatare si sigilare.

Marmura este materialul perfect pentru realizarea de glafuri si blaturi din marmura deoarece se poate gasi in diferite nuante si modele.