Cum sa instalezi glafurile de marmura

Instalarea glafurilor interioare sau exterioare de marmură nu este dificilă, atunci când materialul este deja tăiat la dimensiunile corecte. Poți solicita acest lucru atunci când cumperi materialul.Marmura este o rocă metamorfică, compusă din minerale de carbonat recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului. 

Pentru instalarea acestor glafuri vei avea nevoie de câteva unelte manuale și adeziv, cu ajutorul cărora vei urma următorii pași: 

-Mai întâi montează-le temporar la baza ferestrelor. Dacă marginile glafurilor se freacă de părțile laterale ale deschiderii ferestrei și împiedică să se potrivească complet la bază, marchează părțile laterale ale deschiderii unde suprafața glafurilor se întâlnește cu părțile laterale și pune-le deoparte momentan. 

– Marchează fiecare parte a deschiderii din spate în față la semne cu un cuțit utilitar. Folosește o daltă pentru lemn și ciocanul pentru a îndepărta o porțiune adâncă de 0,3 cm sub linia marcată din față spre spate de fiecare parte a deschiderii. Îndepărtează orice resturi de pe baza ferestrei cu un aspirator. 

-Așază glafurile de marmură pe baza ferestrelor astfel încât să se potrivească perfect. Marchează o linie de referință de-a lungul părții inferioare a glafului, acolo unde se întâlnește cu fața peretelui de dedesubt. 

-Întoarce glafurile de marmură pe o suprafață plană, cu partea inferioară în sus. Instalează un tub de adeziv siliconic într-un pistol de calafat. Taie vârful tubului pentru a face o deschidere de 0,6 cm cu cuțitul. 

-Aplică porțiuni circulare groase de 0,6 cm de adeziv, distanțate la fiecare 15 cm între marginea din spate a glafului și marcajul de referință de la un capăt la celălalt. 

-Întoarce glafurile de marmură și instalează-le pe baza ferestrei. Apasă pe suprafața glafului de la un capăt la celalalt și din față în spate pentru a asigura atașarea adezivului. 

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de modele de marmură din care să le alegi pe cele potrivite pentru amenajarea glafurilor tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.