Dacă te-ai hotărât să instalezi glafuri de marmură în locuința ta și vrei să afli cum se fabrică, urmează să detaliem acest proces.
Marmura este o rocă metamorfică compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă și înseamnă piatră strălucitoare.
Fabricarea glafurilor de marmură se face urmărind câțiva pași importanți, folosind un echipament special. Mai întâi trebuie să se facă măsurători în locul în care urmează a fi instalate, iar apoi se alege materialul brut din depozit. Marmura naturală trebuie mânuită cu grijă, pentru a evita deteriorarea mecanică. În continuare, se decupează forma dorită din placa de marmură, după ce se marchează locurile în care trebuie tăiată. Cea mai bună metodă de a marca corect materialul este de a crea un șablon de carton după dimensiunile la care trebuie să se obțină glafurile.
Pentru tăierea marmurei se folosește un aparat special cu disc diamantat. Este foarte important ca procesul de tăiere al marmurei să se facă la viteze mici, pentru a evita orice fel de crăpare din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Se recomandă așezarea marmurei pe o bucată groasă și rezistentă de spumă, cam de aceeași dimensiune, pentru ca atunci când se trece cu discul diamantat pe material, să îl protejeze de zgârieturi.
La sfârșit se șlefuiesc marginile marmurei pentru a da un aspect decorativ glafurilor. În funcție de preferințe, se poate șlefui și suprafața pentru a obține un finisaj lustruit, mat, periat, antichizat, dăltuit, scapițat, scapițat + lustruit sau scapițat + relief.
Vei găsi peste 200 de modele de marmură, dacă intri pe www.stona.ro și vei obține glafurile interioare sau exterioare pe care ți le dorești în locuința ta. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile la comandă, în funcție de grosimea și dimensiunile de care ai nevoie.