despre marmura

De ce sa aleg marmura?

Multe persoane cand aleg sa isi decoreze casa pentru prima data nu au destui bani incat sa folosesca pentru amenajare piatra naturala de inalta calitate sau lemn masiv pentru pardoseala, asa ca aleg materiale mai ieftine care de cele mai multe ori nu sunt foarte calitative.

despre marmuraDaca insa doresti sa folosesti materiale care sa reziste zeci de ani fara si sa aiba un aspect superb atunci iti recomandam marmura pentru reazalirea blaturilor, glafurilor si chiar a pardoselilor.

Una dintre cele mai mari avantaje ale pietrelor naturale este accea ca acestea sunt unice prin model si culoare. Nu vei gasi niciodata acelasi model de marmura sau granit in doua blaturi diferite. Sunt multe feluri de pietre naturale si este destul de dificil sa faci o alegere intre acestea.

Pe langa pietrele cunoscute precum granitul si marmura, acum regasim pe piata constructiilor si alte pietre precum onix, travertin sau quartz, fiecare dintre ele venind cu avantaje si dezavantaje.

Analizand marmura vom descoperi ca aceasta este o piatra superba care se gaseste pe mai multe nuante, cea mai apreciata fiind cea alba care ofera o stralucire deosebita.

Culoarea marmurei ne poate spune de cele mai multe ori calitatea si costul. Marmura alba este cea mai cautata si cea mai scumpa insa multa lume prefera  si marmura cu diferite modele pe suprafata acesteia.

Daca nu eveti un buget maxim alocat pentru achizitionarea marmurei atunci va recomandam  marmura care provine din Italia. Acestea au o textura si sunt recunoscute pentru modele deosebite.

Chiar si in Romania exista marmura foarte apreciata la nivel mondial, aici vorbim de marmura de Ruschita care este recunoscuta si cautata datorita nuntelor de roz care o fac extrem de rara si unica.

Fie ca optati pentru marmura, granit, quartz sau travertin este bine stiut ca toate sunt o solutie buna atat timp cat acestea sunt curatate si intretinute periodic.