tipuri de marmura

Tipuri de marmura

tipuri de marmura

Marmura este o piatra naturala, care, daca este finisata corespunzator, se poate transforma intr-un material de constructii foarte apreciat de constructori si arhitecti.

Amenajarile din marmura sunt unele dintre cele mai luxoase si sofisticate cand vine vorba de redecorarea locuintei.

Pe piata producatorilor de marmura exista numeroase tipuri de marmura, acestea regasindu-se de la nuante de alb imaculat (marmura de Carrara) pana la nuante de roz sau verde.

De cele mai multe ori pentru a evita costurile prea mari ale marmurei, oamenii prefera sa opteze pentru alte tipuri de pietre, fie naturale, fie artificiale, care au un cost mai mic. Dintre aceste pietre enumeram travertinul, onixul, quartul sau ,de ce nu, granitul.

Mai jos puteti regasi cateva dintre tipurile de marmura existente:

–          Marmura de Carrara este o marmura alba pura, fara alte minerale in compozitie. Inca din Atichitate a fost piatra favorita a grecilor si a romanilor cand vine vorba de statuete si fantani.

–          Marmura artificiala este o marmura care imita marmura naturala. Este folosita in momentul cand se doreste o reducere a costurilor survenite in cazul in care marmura naturala este ar fi fost folosita.

–          Marmura de hartie este o alta tehnica folosita pentru a imita marmura naturala. Nuantele diferite din structura marmurei de hartie fac din aceasta o imitatie perfecta a marmurei naturale.

–          Calcarul  este o roca sedimentara de culore bej care se formeaza pe fundul lacurilor.

–          Marmura de cultura se formeaza cand praful de marmura este combinat cu ciment.

Cum recunoastem marmura de granit?

Granitul spre deosebire de marmura este o roca vulcanica care, racindu-se, face ca roca aparuta in urma acestui proces sa fie foarte dura. Granitul se formaza la mare adancime, dupa ce magma iese la suprafata, cristalizeaza alte roci dupa care se raceste.

Granitul are o strcutura granulata datorita cristalizarii altor minerale.

Marmura este o roca sedimentara care dupa ce este supusa la presiuni si temperaturi mari se solidifica si este foarte dura. Spre deosebire de granit aceasta este mai poroasa dar este si mai stralucitoare.

Granitul si marmura se regasesc in diferite nuante si modele. Marmura de obicei are vinisoare care ofera marmurei un design unic.

Marmura ca si granitul se folosesc la amenajari exterioare dar si interioare precum pardoseli, blaturi, glafuri din marmura sau scari.