Glafuri interioare de marmura cu finisaj mat

Glafurile interioare fac parte din structura ferestrelor, îmbunătățindu-le rezistența, însă le poți transforma și în decorațiuni dacă optezi pentru amenajarea lor cu un material aparte, cum este marmura cu finisaj mat.Marmura este o rocă metamorfică, compusă din minerale de carbonat recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului. 

Procesul prin care se obține marmura cu finisaj mat este similar cu cel al marmurei cu finisaj lustruit. Se folosesc abrazivi granulați până când suprafața este netedă din punct de vedere vizual, însă cu textură mai aspră, fără strălucire și reflexie a luminii, spre deosebire de finisajul lustruit. De asemenea, finisajul mat are culorile mai deschise. 

Aspectul estetic al glafurilor interioare de marmură cu finisaj mat va fi elegant și discret, fiind ideale ca decorațiuni calde și neutre, atunci când spațiul este deja amenajat într-un mod aglomerat. Cu toate acestea, vor atrage atrage atenția tocmai prin simplitatea și naturalețea lor. 

Finisajul mat contribuie la creșterea durabilității marmurei și îi permite să reziste la zgârieturile care provin de la uzura de zi cu zi. În cazul în care se zgârie, va masca zgârieturile, deoarece lumina nu se va reflecta pe suprafață și nu le va expune la fel de ușor. Însă trebuie să cureți rapid eventualele scurgeri, pentru a fi sigur că suprafața glafurilor interioară de marmură cu finisaj mat nu va fi deteriorată. 

Aceste glafuri au nevoie de aplicarea unui tratament de etanșare la intervale regulate de timp, pentru a le asigura rezistența. Se recomandă reaplicarea tratamentului la un interval de 12 luni. 

Pentru a curăța glafurile interioare de marmură cu finisaj mat, folosește o soluție compusă din apă caldă și săpun lichid de vase, sau una special concepută pentru acest tip de piatră. 

Alege modelul potrivit de marmură cu finisaj mat, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și depozitele aflate în județele Prahova şi Alba. Putem să realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.