Curatarea glafurilor de marmura

Glafurile de marmură reprezintă tipul de amenajare care poate aduce un nivel înalt de eleganță și rafinament locuinței tale, atât la interior, cît și la exterior.

Marmura este o rocă metamorfică obținută prin metamorfoza calcarului, fiind alcătuită din minerale de carbonat recristalizate.

Glafurile tale de marmură vor fi extrem de durabile în timp, însă chiar și materialele de bună calitate trebuie îngrijite. Spre deosebire de materialele inferioare, nu va trebui să acorzi multă atenție acestor tipuri de glafuri, deoarece nu se vor zgâria, păta sau sparge, datorită durității suprafeței marmurei. Dar, ca orice fel de suprafață, va colecta praful, mai ales glafurile exterioare, și, după o vreme, suprafața va fi afectată de factorii externi dacă nu este întreținută corespunzător.

Când vine vorba de curățarea suprafeței glafurilor de marmură, trebuie să eviți utilizarea produselor de curățare acide. Deci asta înseamnă că nici solvenții organici, fără substanțe chimice, care conțin suc natural de lămâie și /sau oțet, nu pot fi folosiți pe suprafețe de marmură. Pentru ca glafurile tale de marmură să-și păstreze strălucirea, vor avea nevoie de o soluție de curățare ușoară. Cele mai potrivite soluții de curățare sunt cele special concepute pentru acest tip de piatră, sau poți face una cu ușurință, folosind apă caldă și săpun lichid.

Pentru a începe procesul de curățare al galfurilor de marmură, mai întâi, trebuie să ștergi suprafețele de praf și mizerie acumulată. Acest lucru se face folosind o cârpă moale din bumbac și scufundând-o în apă caldă și săpun lichid. Apoi, pentru ca suprafețele glafurilor de marmură să fie curate și uscate, poți folosi o altă cârpă uscată. O altă metodă de a curăța aceste glafuri este să folosești o cârpă moale pe care să o înmoi într-o soluție de curățare pentru marmură și să o aplici cu generozitate pe suprafețe.

Pe www.stona.ro poți alege din peste 200 de modele de marmură pentru amenajarea glafurilor tale interioare sau exterioare, sau ne poți vizita în showroom-ul din București, șoseaua Pipera, nr.48, și în depozitele din județele Prahova și Alba. Putem să realizăm glafurile la comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.