Glafuri exterioare de marmura cu finisaj mat

Dacă îți dorești un aspect estetic inedit pentru glafurile exterioare ale locuinței tale, poți opta pentru marmură cu finisaj mat.

 

Marmura este o rocă metamorfică, compusă din minerale de carbonat recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului.  

Glafurile exterioare au în primul rând scop practic, contribuind la rezistența ferestrelor, însă marmura cu finisaj mat le va transforma în decorațiuni. Suprafața acestui tip de marmură este nelustruită, fără reflexie, având un aspect mai natural față de alte finisaje. Marmura cu finisaj mat este obținută prin lustruire cu abrazivi granuloși până când suprafața este netedă și uniformă pentru ochi, dar are încă multe mici defecte care împiedică un aspect strălucitor. Toată marmura lustruită este mai întâi mată. Marmura mată tinde să aibă o nuanță puțin mai deschisă decât înainte de a fi supusă acestui proces. 

Datorită suprafeței lor mai terne, puțin mai aspră, care nu reflectă lumina, glafurile exterioare de marmură cu finisaj mat nu vor prezenta gravuri și zgârieturi la fel de predominante ca și cele lustruite. De asemenea, suprafața acestora va fi antiderapantă, ceea ce înseamnă că vei putea așeza oricâte ghivece de flori îți dorești pe ele, fără să existe riscul de a alunece. 

Imediat după instalarea glafurilor exterioare de marmură cu finsaj lustruit, se aplică un tratament de sigilare pentru a le proteja împotriva zgârieturilor și petelor ce pot apărea în timp. La fiecare 12 luni se va reaplica tratamentul. 

Curățarea acestor glafuri nu va fi deloc o problemă, necesitând foarte puțin efort. Trebuie doar să folosești o soluție potrivită pentru marmură, cum ar fi una alcătuită din apă caldă și săpun lichid de vase sau una special concepută pentru acest tip de piatră. 

Dacă intri pe www.stona.ro vei găsi modele variate de marmură cu finisaj mat, din care să-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea glafurilor exterioare ale locuinței tale. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.