Tipuri de finisaje pentru glafuri de marmura

Glafurile sunt concepute pentru a proteja peretele de sub fereastră de înfiltrarea apei. Însă pot avea și efect vizual dacă alegi pentru amenajarea acestora un material elegant și luxos cum este marmura. 

Marmura este o rocă metamorfică, compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă și înseamnă piatră strălucitoare.

Glafurile de marmură sunt disponibile într-o gamă variată de finisaje, din care îl poți folosi pe cel potrivit nevoilor tale. Cele mai întâlnite finisaje sunt: lustruit, mat, periat și scapițat.

Lustruit

Acesta este cel mai popular tip de finisaj pentru marmură, iar procesul prin care se obține implică șlefuire pentru a rezulta o suprafață fină, lucioasă și netedă, ce se aseamănă cu oglinda.

Mat

Acest proces este asemănător celui lustruit, doar că nu se obține o suprafață lucioasă cu reflexie, ci una satinată și fină ce reflectă lumina foarte puțin.

Periat

Finisajul periat se efectuează cu ajutorul unui întreg proces în care se folosește un utilaj cu perii diamantate pentru a se obține o marmură cu textură fină. Acest tip de finisaj este foarte potrivit pentru glafurile de marmură din interior.

Scapițat

Prin acest proces marmura este tratată cu o soluție realizată din nisip, apă și acid pentru a obține o suprafață cu aspect vechi.

Pe www.stona.ro te așteaptă peste 200 de modele de marmură din care sa-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea glafurilor tale. Sună la 0732 334 434 și noi îți realizăm glafurile pe comandă, respectând grosimea și dimensiunile dorite.